Skip to content

Sigurnosna magla je inovativna mjera zaštite koja se može ugraditi u privatne, poslovne prostore ili čak vozila kako bi se rekordnom brzinom spriječile provale.

Standardni alarmni sistemi ne mogu sprečiti provalnika da uđe u vašu poslovni prostor, skladište ili stambeni objekat, čak i ako se aktiviraju signali upozorenja. Lopovi znaju da policiji treba najmanje 10–15 minuta da dođu na mjesto provale, dok je lopovima potrebno nekoliko minuta da provale, uđu, ukradu i pobjegnu. Zbog toga zaštita pomoću konvencionalnih alarmnih sistema nije dovoljna.

Najefikasnije rešenje za ovaj problem – sistem koji sadrži najnoviju sigurnosnu tehnologiju koja momentalno zaustavlja i onemogućava pljačkaše te sprečava veće materijalne štete ili gubitak ljudskih života.

Sistem ograničava vrijeme djelovanja provalnika na nekoliko sekundi, efikasno ih zaustavljajući na vratima i sprečavajući krađu osjetljivih informacija ili imovine. Reč je o zaštiti putem generatora magle SMOKE STORM , koja je aktivno i isplativo rješenje za zaustavljanje raznih krivičnih dela. Ovo rješenje nadopunjava prazni prostor koji se javlja između aktiviranja zvuka alarma i dolaska policije, a ne deluje kao odvraćanje poput konvencionalnih sistema, već efikasno sprečava da se krađa dogodi.

Zašto zaštita generatororom magle postaje standard?
Za razliku od videonadzora, koji omogućava prenos uživo, nakon što se dogodi upad, zaštita generatorom magle se nameće kao zaštita koja pruža aktivnu i delotvornu zaštitu u slučaju pokušaja pljačke. Dok uobičajeni alarmni sistem ustvari obavještava komšije, prolaznike ili monitoring centar o upadu, SMOKE STORM sprečava zločin istog momenta i generiše maglu pod visokim pritiskom maglu tako da se vidljivost u prostoriji smanjuje i potpuno onemogućava u roku tri sekunde. Primjena zaštite maglom postaje uobičajena širom sveta, jer predstavlja siguran i veoma efikasan način zaštite imovine i lica. SMOKE STORM se može povezati sa postojećim alarmnim sistemom, tastaturom, PIR senzorom pokreta, daljinskim upravljačem ili se aktivirati čak putem dojavnih centara . Od trenutka kada se sistem aktivira, počinje generisanje guste magle pod velikim pritiskom, koja za samo nekoliko sekundi stvara nultu vidljivost.

Prednosti  SMOKE STORM
Ovaj sistem odlikuje izuzetno brz generator magle, čija snaga i brzina generisanja magle omogućavaju punjenje prostora bilo koje veličine. Tu je i magla velike gustoće, koja potpuno onemogućava vidljivost, a ono što se ne vidi ne može se ni ukrasti. Sistem je potpuno fleksibilan i siguran za ljude, životinje ili elektroniku i ima sertifikovani fluid za maglu u skladu s propisima Evropske unije. SMOKE STORM je idealan  za objekte poput kancelarija, prodavnica tehnike, supermarketa, zlatara, mjenjačnica, banaka i bankomata, benzinskih pumpi, skladišta, a primjenjiv je i u stambenim prostorima.